A Sólyom Villa rendelkezik Öko-Románia minősítéssel az ökoturizmusban kifejtett tevékenységéért és támogatja a Tusnádfürdő és környéke ökoturisztikai desztináció în calitate de fejlesztését, mint partner.

MI AZ ÖKOTURIZMUS?
A turizmus azon formája, amelynek keretében a turistának lehetősége nyílik a térség természeti értékeinek és a helyi hagyományoknak a felfedezésére, értékelésére és megértésére. A minőségi helyi szolgáltatásokra alapozott élmény mellett a turista aktívan támogatja a természeti értékek megőrzése érdekében tett erőfeszítéseket.

Az ökoturizmus a következő feltételeknek kell eleget tegyen:
  • hozzájáruljon a természeti értékek megőrzéséhez és a környezetvédelemhez;
  • hozzájáruljon a helyi közösségek életszinvonalának a növeléséhez azzal, hogy igénybe veszi a helyi szolgáltatásokat és a közösségi fejlesztéseket;
  • rendelkezzen oktatási jelleggel is, annak érdekében, hogy a térség értékeit megértsék és tiszteljék a turisták és a helyi közösségek egyaránt;
  • minél kisebb negatív hatással legyen a helyi természeti és szoció-kulturális környezetre.

A „DESCOPERĂ ECO-ROMÂNIA” a Romániai Ökoturisztikai Egyesület (AER) által kifejlesztett országos brand, amely segítségével minőségi és a környezetért / helyi közösségekért / természetvédelmi területekért felelősséget vállaló ökoturisztikai desztinációk, termékek és szolgáltatások egységes népszerűsítését biztosítja.